3 najvažnija saveta za sve korisnike rent a car usluga

3 najvažnija saveta za sve korisnike rent a car usluga


Ako imate u planu da iznajmite automobil u skorije vreme, ovaj tekst će Vam zasigurno otkloniti dileme pred kojima se obično nađu svi neiskusni klijenti prilikom iznajmljivanja automobila. Rent a car je sve popularniji servis kako za poslovne ljude, firme, pravna lica tako i za pojedince koji u privatne svrhe, zbog turističkih putovanja, izleta koriste usluge najma automobila.


1. Na vreme rezervišite vozilo

Sve što vam je potrebno za rezervaciju željenog auta iz naše flote je da imate internet pristup i da znate adresu našeg sajta. Možete rezervisati auto i  dok ste u avionu, dok ste u nekom drugom prevozu, na poslu ili naravno iz svog doma. Uvek imajte na umu da je veća potražnja u vreme praznika i u sezoni godišnjih odmora. Tako da što ranije napravite rezervaciju imaćete  veći izbor automobila na raspolaganju. Ono na šta smo ponosni je program za agente koji smo napravili u okviru naše agencije. Sa velikim zadovoljstvom pozivamo turističke agencije, hotele, hostele, vlasnike privatnog smeštaja, turističke organizacije i sve zainteresovane, koji imaju goste sa potrebom da iznajme automobil u Srbiji, da na našem sajtu kreiraju agent nalog i rezervišu vozila online.


2. Saveti prilikom procesa iznajmljivanja i preuzimanja automobila


Da biste iznajmili vozilo iz rent a car agencije, neophodno je da imate vozačku dozvolu, ličnu kartu, kreditnu karticu i da sva ta dokumenta budu važeća.

  • Vozačka dozvola – Kada je u pitanju vozačka dozvola, morate je imati bar 2 godine kako biste mogli da iznajmite vozilo.
  • Lična karta – Razlog zašto većina rent a car agencija traži i vašu ličnu kartu je zbog potvrde vaše starosti. Neophodno je da napunite 21 godinu da biste koristili ovaj servis.
  • Kreditna kartica – Kreditna ili debi kartica sadrži sve neophodne informacije o vama, uključujući i broj vašeg računa. Na taj način, pružate garanciju da nećete oštetiti vozilo.
  • Preuzimanje vozila - Kada je u pitanju preuzimanje vozila, sve se dogovara unapred sa agencijom. Da li auto preuzimate direktno iz agencije ili će vam auto biti dovežen na željenu adresu.Pogledajte dobro  vozilo koje ste dobili da biste utvrdili da li je u ispravnom stanju. Ukoliko imate neke zamerke, morate odmah da obavestite predstavnika agencije kako bi se vozilo zamenilo. Ukoliko je problem samo estetske prirode, poželjno bi bilo da se i to evidentira i  zabeleži kako biste se ogradili na vreme da  niste vi prouzrokovali tu štetu.


3. Kako se ponašati tokom vožnje


Pošto ste vi odgovorni za svaku štetu koja nastane, sasvim je logično da ćete voziti pažljivije nego obično. Naravno, trebaće malo vremena da se "srodite" sa autom i adaptirate na njega. Naša vozila imaju male kilometraže, starosti do 3 godine, bezbedna su i izvanredno čista i održavana. Nudimo poznate brendove vozila: Fiat, Skoda, Dacia, Opel, Nissan, Renault, VW, Audi, Seat, BMW, Mercedes, Jaguar, a u najavi su i Range Rover, Volvo, Infinity i Toyota. Budite skoncentrisani na vožnju, razmišljajte o svojim i postupcima drugih učesnika u saobraćaju, svedite rutinsko ponašanje na najmanju moguću meru.

ponasanje tokom voznje rent a car vozila


Uočavajte i čitajte saobraćajne znakove i ostalu saobraćajnu signalizaciju.Dovedite tehniku vožnje i režim kretanja vozila na nivo da možete ujedno da budete bezbedan učesnik u saobraćaju i da uživate u vožnji. Pratite i procenjujte ponašanje drugih učesnika u saobraćaju. Pratite rad motora, pokazivača i indikatora na instrument tabli. Ako je u pitanju duža vožnja, pravite češće pauze. Kazne za prekršaje tokom najma vozila uvek plaća zakupac. Saobraćajne kazne i kazne komunalne policije su mnogo više za službena vozila u koja se ubrajaju i rent a car automobili. Uvek se raspitajte o saobraćajnim pravilima jer rent a car agencija ima pravo da naplati svaku nastalu kaznu od depozita koji ste ostavili neplaćenu.

Nadamo se da Vam je tekst koristio, za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju. Vaš Autorent!