Da li su električni automobili dosadni za vožnju?

Da li su električni automobili dosadni za vožnju?

Već nekoliko godina, najveći podsmeh vozača benzinaca usmeren je ka električnim automobilima. Svašta se moglo čuti o njima, što je na početku možda bilo izrečeno i s punim pravom. A da li su električni automobili zaista dosadni za vožnju i danas, tema je kojom se bavimo u ovom tekstu.

Dakle, električni automobili su možda loše ocenjeni zbog ranih, sporijih modela, ali savremeni su sve, samo ne dosadni. Zahvaljujući njihovom trenutnom obrtnom momentu, obična električna vozila dostižu velike maksimalne brzine, i za veoma kratko vreme ubrzavaju od 0 do 100km/h.

Oni takođe postaju jedinstveniji i po stilu karoserije, tako da definitivno više ne izgledaju kao neobične kutije na autoputu. A da se razumemo, prvobitni modeli bili su zaista veoma ružni.

Ipak, još uvek postoje „neverne Tome“ koje insistiraju na tome da se ništa značajno nije promenilo, i da električni automobili nimalo nisu zabavni. Ovi cinici će reći da su još uvek spori, ili da jednostavno ne mogu da vam pruže onaj nivo performansi koji možete da dobijete od superautomobila na benzin, iako ih nikada nisu probali.

E, zato smo mi tu da im dokažemo na nisu u pravu, i razbijemo ove mitove...

#Mit br.1 – Električni automobili su dosadni

Ovo definitivno nije tačno, jer električni automobil može da bude apsolutna eksplozija za volanom! On pruža uzbudljivo iskustvo vožnje, koje bez problema može da se takmiči sa njegovim kolegama sa benzinskim motorom.

Kao prvo, električni automobili imaju trenutni obrtni momenat. Za razliku od vozila sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, električna vozila ne moraju da prolaze kroz dugotrajan proces ubrizgavanja goriva i paljenja varnicom. To znači da, u trenutku kada pritisnete papučicu gasa u električnom automobilu, dočekuje vas nalet snage i besprekorno ubrzanje.

Čak i obično električno vozilo, osim automobila visokih performansi, može da postane prilično uzbudljivo zbog svoje iznenađujuće brzine. Prema Motor Trend-u, čak i električna Kia Niro od 0 do 100km/h može da ubrza za svega 6.5 sekundi, dok Mini Cooper SE to čini za samo 6.0 sekundi. Ovo trenutno ubrzanje dolazi uprkos većoh težini električnih vozila, i osigurava da svaka vožnja deluje dovoljno uzbudljivo. Šta kažete, nisu zabavni za vožnju? Aha, važi...

Fotografija: https://unsplash.com/photos/gray-vehicle-park-on-grass-DiJR_M1Mv_A

#Mit br.2 – Električni automobili su dosadni i za gledanje

Još jedan zabavan aspekt vožnje automobila koji volite je kako izgleda. Naravno da želite da vaša vožnja bude ugodna, ali takođe želite i automobil koji izgleda živahno, sportski, ili dovoljno jedinstveno, da odražava vašu ličnost.

Do pre nekoliko godina, ljudi su možda bili pomalo nezadovoljni što električnim vozilima nedostaje individualnost, zbog njihovih zajedničkih platformi. Ali, proizvođači su, poslednjih godina, pronašli mnogo načina da unesu malo karakterističnog duha u svoje različite modele električnih automobila.

Uzmimo za primer Kia EV6. Ima agresivan stav koji možda ne očekujete od Kije, pa još i električne, ali baš ta jednostavna Kia se može da se pohvali iskustvom u vožnji koje prevazilazi klasično, a koje se ogleda u tom stilu karoserije.

Svet električnih kamiona i terenskih vozila isto tako nije izuzetak. Novi GMC Hummer EV, kao i Mercedes EQS sedan i SUV, savršeni su primeri kako proizvođači mogu da uhvate suštinu i identitet svojih brendova, dok koriste električne platforme. Hummer EV oličava čvrst duh svojih prethodnika, dok EQS pruža luksuzan osećaj i kvalitet vožnje koji se od jednog od modela koji je povezan sa Mercedes-Benz kućom i očekuje.

Osim toga, ne možete da kažete da su električni superautomobili poput Pininfarina Battista ili Aspark Owl dosadni za gledanje. To je naučno nemoguće, pa zato ni ne pokušavajte.

I na kraju – ovi automobili se stalno usavršavaju...

Fotografija: https://unsplash.com/photos/red-and-black-car-on-road-during-daytime-UrCV-U9hhCo

Naravno, sve se u životu stalno usavršava i kreće ka napred tako da, pre nego što odbacite električna vozila kao ona koje „nije zabavno voziti“, razmislite još jednom, i iznajmite neki kod rent a car agencije kao što je Autorent. Sve o uslovima najma možete pročitati na našem sajtu.

Dakle, iznajmite neki od njih, i doživite osećaj električnog vozila iz prve ruke, što je najbolji način da promenite svoje skeptično razmišljanje. Verujte nam na reč, bićete zapanjeni brzim ubrzanjem, trenutnim obrtnim momentom i jedinstvenim dodirima svakog novog električnog vozila koje se pojavi. O umirujućoj tišini i da ne govorimo. Previše je buke oko nas, tako da će vam prijati da se malo isključite iz svega.

Nadamo se da smo vas uverili da električni automobili nisu nimalo dosadni, čak suprotno od toga! A ako nam ne verujete, probajte ih i sami. Prijatno ćete se iznenaditi.

Srećan put, želi vam rent a car Autorent!

 

Naslovna fotografija: https://unsplash.com/photos/a-woman-in-a-red-hat-is-pumping-gas-into-a-car-Q_MfGy0PQZw

prodaja stanova pik smrtovnice blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi