Kako da poboljšate izgled svog automobila i učinite ga jedinstvenim?

Kako da poboljšate izgled svog automobila i učinite ga jedinstvenim?

Ukoliko želite da zamenite auto, ali trenutno nemate uslova ili biste samo voleli da vaš auto izgleda bolje, sa što manje ulaganja, onda je ovo tekst za vas. Daćemo vam savete kako da osvežite izgled svog četvorotočkaša, a uz to imate i jedinstveni unikatan auto. 

Pre svega, jedna od najvažnijih stvari jeste održavanje higijene vašeg automobila. Jednostavno, morate ga redovno čistiti, brisati prašinu, voziti na dubinsko pranje. Održavanje auto delova i celokupne higijene automobila je izuzetno važno za što duži vek i dobar izgled vašeg ljubimca. 
A sada da vidimo na koji način možete dodatno poboljšati izgled svog auta i osvežiti ga, kako bi izgledao kao nov, a pritom ga učiniti jedinstvenim. 

Navlake za sedišta u boji 

Sedišta su važan, iako malo zanemaren aspekt svakog vozila. Vremenom, materijal koji pokriva vaša sedišta se haba. Promenite navlake za sedišta i patosnice, a umesto standardnih crnih i sivih, izaberite neku drugu boju, kako biste razbili monotoniju. Naravno, boju uklopite sa bojom vašeg automobila, Tapaciranje auto sedišta ima mnogo varijanti, a prave presvlake osim što daju novi izgled autu, mogu poboljšati vašu udobnost i olakšati čišćenje vašeg automobila, 


Promenite felne 

Gume i felne su jedne od najvažnijih auto komponenti, pre svega zbog sigurnosti, ali felne mogu da dodatno da poboljšaju izgled vašeg automobila. Možete pronaći bezbroj različitih oblika i veličina, a svaki od njih će vam pomoći da ulepšate i unapredite vaše vozilo. Postoje i ukrasne trake za felne u boji, tako možete učiniti vaš auto jedinstvenim sa minimalnom svotom novca. 


Folija - presvlačenje automobila 

Ovo je sjajan način da vaš automobil dobije potpuno drugačiji izgled i bude "kao nov". Uz to, presvlačenje automobila se više isplati od farbanja, a pri tom, štiti originalnu boju vašeg auta. 

Dobro aplicinirana folija traje u proseku 3 do 5 godina u zavisnosti od okruženja i kvaliteta same folije. Imate opciju kompletnog i parcijalnog presvlačenja, tako da recimo možete presvući samo haubu ili krov. Zaista postoji veliki izbor boja i dezena, sjajne ili mat, karbon, lux folije, a možete uraditi i brendiranje, gde sami birate dizajn. Na taj način će vaš automobil definitivno biti unikatan. 

Ugrađivanje xenon svetla 

Farovi su jedan od osnovnih uređaja koji omogućavaju normalnu vidljivost pa samim tim i vožnju. Osvetljenje i „ulepšavanje“ automobila su neki od osnovnih razloga zbog kojih se i vlasnici modela sa halogenim sijalicama odlučuju za naknadnu ugradnju ksenon svetla za auto. Kada su se pojavile, ksenon sijalice su imale samo jedan zadatak, da određen model automobila učine najluksuznijim do tada. 

Na tržištu danas postoji veliki broj različitih vrsta ksenon sijalica, te su moguće i njihove kombinacije prilikom ugradnje. Tako, na primer, imamo ksenon sijalice h7 i ksenon sijalice h4 koje se najčešće postavljaju u vozilima u kojima se vrši naknadna ugradnja. Sve popularnija vrsta jesu ksenon sijalice d1s. One se najčešće ugrađuju kod novijih modela automobila koji poseduju ksenonske farove.  Pre same ugradnje važno je naravno konsultovati se sa serviserima i majstorima, zbog propisa i tehničkog pregleda. 
 

Zatamnjivanje stakala 

Još jedan način da vaš auto izgleda drugačije je zatamnjivanje stakala. Sada je po zakonu dozvoljeno da prednja stakla budu zatamnjena do 30%, dok zadnja mogu ići do 70% zatamnjenja. Naravno, morate posedovati atest kako biste vaše vozilo posle registrovali, ali ako ovo uradite, vaš auto će odmah dobiti ozbiljniji i sportski izlged. Uz to, folije za auto-stakla imaju i važnu sigurnosnu funkciju u slučaju lomljenja

Zatamnjivanje stakala je najefikasniji način za postizanje maksimalne toplotne i UV zaštite u vozilu. Kvalitetne termoizolacione folije za stakla prigušuju jaku sunčevu svetlost, smanjuju toplotu u autu i filtriraju štetno sunčevo zračenje, zbog čega unutrašnjost automobila postaje svežija i komfornija.

Nadamo se da su vam se naši saveti dopali i da smo vas ohrabrili da promenite izgled vašeg automobila na bolje, a uz to naravno i vaše raspoloženje ! Srećan put želi vam Autorent rent a car