Kako se pripremiti za putovanje automobilom iznajmljenim u rent a car agenciji?

Kako se pripremiti za putovanje automobilom iznajmljenim u rent a car agenciji?

Priprema za putovanje automobilom iznajmljenim u rent a car agenciji može vam pomoći da imate ugodno i sigurno putovanje. Pre nego što iznajmite auto proverite uslove najma i pažljivo pročitajte sva pravila o osiguranju, cene dodatne opreme, odgovornosti za oštećenja, uslove za vraćanje vozila i druge važne pojedinosti.

U nastavku teksta, daćemo vam nekoliko najvažnijih saveta, koji vam mogu pomoći da putovanje iznajmljenim autom prođe sigurno i bezbedno.

Na vreme rezervišite vozilo u rent a car agenciji

Rezervacija vozila u rent a car agenciji je vrlo važna, posebno ako putujete u stranu zemlju ili ako putujete u sezoni kada je potražnja za vozilima velika. Kada rezervišete vozilo unapred, agencija će ga osigurati za vas i moći ćete biti sigurni da ćete dobiti vozilo koje želite. U špicu sezone ili na popularnim destinacijama, vozila mogu brzo biti rezervisana, pa je stoga bolje unapred pozvati agenciju, a na taj način možete dobiti i bolju cenu nego kada biste ga iznajmili na licu mesta. Mnoge agencije nude popuste za rane rezervacije, pa to može biti dobar način da uštedite novac. Podrazumeva se da ćete na ovaj način izbeći  čekanje u redu i gubljenje vremena na pronalaženje raspoloživog vozila kada stignete u agenciju. Vaše vozilo će biti spremno za vas kad stignete, što znači da ćete moći brže krenuti na svoje putovanje. Kada unapred rezervišete vozilo, to vam omogućava da bolje planirate svoje putovanje. Znajući kakvo vozilo imate na raspolaganju, možete unapred planirati svoje rute i vreme putovanja, kao i mesta koja želite da posetite.
 

iznajmljeni automobil, putovanje, rent a car

Proverite vozilo koje ste iznajmili

Pre nego što preuzmete vozilo, pažljivo pregledajte spoljašnjost i unutrašnjost kako biste utvrdili da li postoje neka oštećenja. Obavezno fotografišite oštećenja i pokažite ih agentu za iznajmljivanje vozila kako biste izbegli naplatu nepostojećih šteta.
Proverite dokumenta, odnosno da li imate sve potrebne dokumente za iznajmljivanje vozila, uključujući vozačku dozvolu, pasoš i kreditnu karticu. Upoznajte se sa uslovima iznajmljivanja vozila pre nego što potpišete ugovor. Uverite se da razumete ograničenja kilometraže, cene osiguranja i bilo koje druge uslove iznajmljivanja.
Upoznajte se sa vozilom pre nego što krenete na put, dakle proverite kako se vozilo pokreće, kako se koristi menjač i gde se nalaze sve komande. Proverite i klimu, radio i druge funkcije.

Budite pažljivi kada vozite iznajmljeni auto

Kada iznajmljujete auto iz rent a car agencije, važno je da budete pažljivi i odgovorni dok vozite. Ovo je vozilo koje je u vlasništvu agencije i vi ste odgovorni za njegovo održavanje i vraćanje u istom stanju u kojem ste ga preuzeli.
Pre nego što započnete vožnju, proverite da li ste dobro upoznati sa automobilom i svim njegovim funkcijama. Uvek proverite nivo ulja, goriva i pritisak u gumama pre nego što krenete na put. Takođe, ne zaboravite da se upoznate sa pravilima vožnje u zemlji u kojoj se nalazite, uključujući ograničenja brzine, pravila parkiranja i signalizacije. Kada vozite iznajmljeni automobil, budite posebno pažljivi i oprezni. Obratite pažnju na druge učesnike u saobraćaju, posebno pešake i bicikliste. Vodite računa o svom ponašanju u saobraćaju, uključujući signalizaciju pri skretanju, pravilnu upotrebu brzina, poštovanje ograničenja brzine i držanje dovoljnog rastojanja između vozila.
 

rent a car, iznajmljeni auto, putovanje


Takođe, budite oprezni kada parkirate iznajmljeni automobil. Uverite se da ste parkirali na dozvoljenom mestu i da ste platili parking. Ako je moguće, parkirajte na dobro osvetljenom i prometnom mestu kako biste smanjili rizik od krađe ili oštećenja vozila.
U slučaju bilo kakve nezgode ili kvara na automobilu, obavestite rent a car agenciju što je pre moguće. Oni će vam dati uputstva o tome kako da se ponašate u takvim situacijama i kako da se izborite sa problemom.
Ukratko, kada vozite iznajmljeni automobil, budite pažljivi, odgovorni i poštujte pravila saobraćaja. Uz malo opreza i planiranja, možete sigurno i ugodno putovati u iznajmljenom vozilu.

prodaja stanova pik smrtovnice blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi