Koje su prednosti  rikverc kamere?

Koje su prednosti  rikverc kamere?

Ponuda rikverc kamera na tržištu je zaista velika. To nekad može da zbuni vozače, jer se često izgube u moru informacija i različitih podataka.Rikverc kamere pružaju dodatnu sigurnost i bezbednost pri vožnji unazad i pri parkiranju. Dakle, smanjuju rizik od saobraćajnih nezgoda. Ove auto kamere se su namenjene za sve vrste kamiona, sa i bez prikolica, poluprikolica, autobusa ali se veoma često ugrađuju i na  automobile. Kamere za rikverc su visoke rezolucije tako da pružaju odličan prikaz na monitoru. Tako vozaču bude značajno olakšano parkiranje i kontrola vozilom prilikom vožnje unazad. Slika na monitorima je uvek jasna, bez obzira na to da li pada kiša ili sneg, što je još jedna od prednosti u odnosu na ogledala u retrovizorima.


Ove kamere su postale standard za autobuse i kamione zbog otežane vožnje unazad. Rikverc kamere su veoma pogodne za praćenja istovara iz kabine vozila.  Kamere za rikverc omogućavaju brže i lakše upravljanjem vozilom unazad, bez straha i rizika od ogrebotina i udaranja vozila prilikom parkiranja. Cene kamera za parkiranje su zaista pristupačne u odnosu na troškove koji mogu nastati prilikom nezgoda.
 


Kako ove kamere funkcionišu?

 

Ugradnja rikverc kamere je vrlo jednostavna. Naravno kameru ugrađujete po uputstvu koje dobijate prilikom kupovine. Ali generalno ne postoje veći problemi prilikom ugradnje. Da bi biste bili zadovoljni kamerom neke stvari zavise i od vas. Preduslov da vas ova kamera "dobro služi" je da dobro poznajete svoje vozilo. Kako se u narodu kaže da ste se već "saživeli" sa svojim automobilom. Za sve je potrebno vreme prilagođavanja. U početku ćete se pola oslanjati na kameru, a pola na svoje sposobnosti. Kasnije, kako vreme bude odmicalo počećete mnogo više poverenja da imate u kameru.
Mnogi vozači zaziru od eventualnog oštećenja i problema sa rikverc kamerom usled nepovoljnih vremenskih uslova. Međutim možete se potpuno osloniti na nju i kad je loše vreme. Ona je otporna i na sneg i na kišu, kao i na sve temperaturne ekstreme.

 

Kamera kao zamena za retrovizor

 

Kamere i digitalni ekrani koji zamenjuju tradicionalne retrovizore sa ogledalima odavno nisu novost u auto-industriji. Zbog zakona i lokalnih propisa, još uvek se retko primenjuju na produkcijskim modelima.Kamere koje se koriste na putničkim automobilima ne moraju da imaju tako dobru rezoluciju. Obično se rikverc kamere sa visokom rezolucijom i savršenim performansama koriste za kamione, kombije i slična prevozna sredstva, kojima je to i te kako potrebno .Ugradnja rikverc kamere može da košta od samo npr. 1.500 dinara, pa sve do nekoliko stotina evra. Sve to zavisi da li naručujete npr iz Kine ili kupujete u našim radnjama, kao i da li ugrađujete sami ili u servisu.

Da ne zaboravimo, ukoliko već imate ugrađen aftermarket Android multimedijalni sistem - odnosno, samo dodajete kameru na postojeću multimediju cena će biti manja. Treba samo imati u vidu da rikverc svetlo neće biti dovoljno da  kamera obezbedi korisnu sliku, pa se savetuje da kamera obavezno ima svoje LED osvetljenje.

Nadamo se da smo vam ovim tekstom približili prednosti rikverc kamere. Definitivno je tačno da nam je tehnologija olakšala mnoge stvari, pa tako i vožnju u rikverc. Ali uvek imajte i dozu opreza i budite skoncentrisani u svakom trenutku. Vaš Autorent rent a car!