Koje su prednosti dugoročnog najma automobila?

Koje su prednosti dugoročnog najma automobila?

 

Korišćenje rent a car usluga davno je prestalo da bude luksuz. Danas je rentiranje u pojedinim situacijama i okolnostima vid uštede, jer svaki auto koji se rentira je pre svega pouzdan, siguran, servisiran. Šansa da vas rentirani auto  ostavi na putu gotovo i da ne postoji.

Razlog više za iznajmljivanje je svakako što su ti automobili stari tek par godina i što svaki sledeći put možete iznajmiti drugi auto. Tako da ako ste zaljubljenik u automobile imate priliku da upoređujete performanse različitih modela.

Evo podsetnika na to šta Vam je potrebno da biste iznajmili auto:

  • Važeća vozačka dozvola minimum 5 godina

  • Važeća lična karta

  • Pasoš

  • Validni brojevi mobilnog i fiksnog telefona

 

Šta je dugoročni najam?


Dugoročni najam ili operativni rent podrazumeva iznajmljivanje vozila na period od minimum 12 meseci.Operativni rent ili dugoročni najam automobila se u praksi pokazao kao odličan izbor kako za pravna, tako i za fizička lica. S obzirom na to da je jedini trošak pored cene najma, utrosak goriva, itekako je primamljiva opcija.  Održavanje vozila,registracija, kasko osiguranje,gume, i svi ostali troškovi vezani za ekspolataciju vozila, uračunati su u cenu najma. Mi kao rent a car agencija vodimo računa o tome, vi samo vozite auto.

Dugoročni najam je iznajmljivanje vozila po sistemu ključ u ruke, sa integrisanim dodatnim uslugama, na period od 12 do 60 meseci. Bez depozita, bez učešća, dakle auto možete odmah voziti. Plaćanje se vrši mesečno a cena uključuje:

  • Finansiranje vozila - novo ili polovno
  • Registraciju, kasko osiguranje, zeleni karton
  • Redovno servisiranje
  • Kupovinu, zamenu i skladištenje pneumatika
  • Zamensko vozilo u slučaju kvara ili štete
  • Pomoć na putu 24/7
  • Kartica za gorivo
  • Satelitsko praćenje vozila i potrošnje goriva sa mesečnim izveštavanjem

Naša agencija vam nudi putnička i komercijalna vozila, nova ili polovna po vašem zahtevu kao i vozila iz našeg voznog parka. 

 

Posle isteka ugovora imate više opcija a to su:

  • Vraćanje vozila
  • Novi ugovor
  • Otkup vozila

dugorocni najam i voznja auta

 

Kome je namenjen dugoročni najam (operativni rent)?

Dugoročni najam namenjen je svima koji imaju potrebu da brzo i jeftino nabave vozilo za lične ili poslovne potrebe. A to su : fizička i pravna lica i preduzetnici koja žele da izbegnu troškove vlasništva i evidentiranja u kreditnom birou. Operativni rent je naročito pogodan za firme koje zapošljavaju komercijaliste, čije se potrebe za vozilima često menjaju u zavisnosti od obima posla ili povremeno imaju potrebu za vozilima.Ispostavlja se jedna faktura mesečno, bez obzira na broj vozila - bez troškova vaše administracije i ljudstva.Fokusirajte se na sopstveni biznis, a brigu o vozilima prepustite nama jer to je naš posao.Uz ovu vrstu usluge možete redovno obnavljati vozni park.

 

Koje koristi ima firma koja se opredeli za dugoročni najam?

Rentiranje vozila na duži period ima mnogo veće prednosti u odnosu na lizing, pa predstavlja neku vrstu konkurencije. Prvo, ugovor o iznajmljivanju možete sklopiti veoma  jednostavnije, u samo jednom danu. Nema prikupljanja zahteva i  ogromne dokumentacije kao kod lizinga, niti proveru boniteta i izdvajanje novca za troškove obrade kredita. Takođe, rata za iznamljivanje je znatno niža i nema zakonskih ograničenja u smislu opterećenja zarade. Kod pravnih lica vozila se ne knjiže u osnovna sredstva, već u troškove, a PDV u predporez. Ugovorom za rentiranje vozila uključene su usluge registracije i tehničkog pregleda, osnovno i kasko osiguranje, redovni servis i održavanje, zamena zimskih i letnjih guma, preuzimanje na željenoj adresi, kao i dobijanje drugog vozila u slučaju da se iznajmljeni automobil pokvari. Ove povoljnosti nećete dobiti lizingom, pa ne čudi što je dugoročni najam vozila poslednjih godina sve popularniji.

 

Umesto zaključka:

Situacija sa korona virusom svima je promenila navike i kod mnogih ljudi stvara potrebu za alternativnim rešenjima u prevozu kao i za rent a car vozilima. Polako se sada stvari vraćaju u normalu, pa će ponovo strategije razvoja preduzeća biti primarna u svakoj firmi. Naravno budite oprezni u vožnji, poštujte sva pravila i ograničenja jer prekršaje koje napravite ne vraćate agenciji, oni se pišu vama...Stojimo Vam na raspolaganju za sva pitanja. Vaš Autorent!