Najbolji automobili sa sedam sedišta za 2023. godinu

Najbolji automobili sa sedam sedišta za 2023. godinu

Velikim porodicama nije lako da se smeste u automobil sa pet sedišta. Kada se još doda prtljag i eventualna sedišta za decu, haos postaje još veći. Zato su sedmosedi sve popularnija opcija. U želji da vam pomognemo oko izbora, napravili smo listu najboljih automobila za sedam sedišta za 2023. godinu.

Sedmosed ne samo da vam nudi veću fleksibilnost u pogledu mesta za sedenje, već i mnogo prostora za opremu i prtljag vaše porodice. Naročito ako preklopite zadnja dva sedišta u prtljažnik. Ali hajde da vidimo modele koje smo za vas odabrali...

#10. Hyundai Santa Fe

Možda nije odmah očigledan izbor, ali to je veliki porodični automobil, koji definitivno ne bi trebalo zanemariti. Santa Fe ima ogromnu unutrašnjost, dugu listu standardne opreme, kvalitet izrade

“otporan na metke” i garanciju od pet godina sa neograničenom kilometražom. Malo li je?

Na raspolaganju su vam dva pogonska agregata. Prvi na redu je 2.2l dizel motor sa 200 KS. S obzirom na njegovu veličinu, to je više nego dovoljno da Hyundai-ju pruži razumnu brzinu sa ubrzanjem od 0-100 km/h za manje od 10 sekundi. Zatim, postoji i plug-in hibridna opcija koja može biti sposobna za trocifreni mpg (miles per gallon), pod pretpostavkom da se setite da je uključite.

#9. Skoda Kodiaq

Objektivno, Skoda Kodiaq je snažan i praktičan porodični auto koji je dobro prilagođen savremenom načinu života. Činjenica da košta manje od svojih ključnih rivala, čini ga zaista ubedljivim odgovorom na pitanje o automobilu sa sedam sedišta.

Pritom, izbor je veliki, jer vam dozvoljava da izaberete bilo koju od omiljenih verzija, benzin, dizel, pogon na dva ili na sva četiri točka. Prostran je i dobro opremljen, a ima i ogroman prtljažnik (270 litara čak i sa svih sedam sedišta u upotrebi). Jednom rečju – odličan!

#8. Dacia Jogger

Dacia Jogger je MVP (Multi Purpose Vehicle) sa primesama SUV-a. Prema onome kako ga Dacia predstavlja, Jogger spaja praktičnost MVP-a sa stilom SUV-a. Smatramo da je dobar jer je ogroman iznutra, ali poprilično liči na moderan 4x4. To je veliki ali ne i preskup automobil, tako da je u nekim od izbora odneo pobedu kao najbolji automobil za 2023. godinu, što uopšte ne čudi. Zaista je dobar.

#7. Peugeot 5008

Nemojte da vas zavara stil SUV-a koji ima Peugeot 5008. Ispod ovih zakošenih linija, nalazi se veoma pametno upakovan MVP, sa sedam pojedinačnih sedišta, koja se sklapaju ravno u pod. Važno je da, takođe, možete da postavite tri glomazna dečja sedišta jedno pored drugog u srednjem redu.

Njegova kontrolna tabla je glatka i napravljena od visokokvalitetnih materijala, dok je raspon motora snažan i efikasan. Čak i najmanji motor, benzinac od 1.2l sa 130 KS, više je nego dovoljan za pogon ovog ozbiljnog sedmoseda.

#6. Kia Sorento

Sada u svojoj četvrtoj generaciji, Kia Sorento je hrabrija nego što je ikada bila! Ispod prepoznatljive karoserije, dogodile su se najveće promene. Ovog puta postoji samo jedna dizel verzija, a većina asortimana su konvencionalni benzinski hibridi ili plug-in modeli.

Unutra ima dovoljno prostora za sedmoro odraslih, sa krajnjim redom sedišta koji je malo udobniji nego kod prethodnih modela. Kvalitet enterijera i visok nivo opreme zaista deluju impresivno. A osim toga, veoma je pouzdan, što ga čini dugoročnim predlogom za vlasništvo.

#5. Ford S-Max

Ford S-Max privlači poglede čak i onih kupaca koji inače ne razmišljaju o kupovini MPV vozila. Izgleda elegantno (za ovu vrstu automobila), i poput Peugeot-a 5008, njegov par sedišta u trećem redu je manji i pogodniji za decu, nego za odrasle.

Konvencionalna vrata, koja mnogi vole više nego ona klizna, imaju široke otvore koji omogućavaju lak pristup zadnjem delu kabine sa udobnim, pojedinačnim sedištima koja se preklapaju u pod, kada nisu potrebna. Sportski stil ima i više nivoa opreme, tako da je asortiman veoma veliki.

#4. Volkswagen Tiguan Allspace

Ako vam se već dopada Volkswagen Tuguan, sasvim smo sigurni da će vam se dopasti i Allspace. To je u osnovi verzija Tiguan-a sa dugim međuosovinskim rastojanjem i sedam sedišta kao standardom.

Postoje benzinske i dizel opcije, ručni i automatski menjači, kao i tri nivoa opreme. Praktično, zbir svega što automobilska industrija zna o stvaranju sigurnih, pouzdanih i efikasnih načina da vi i vaši najmiliji bezbedno stignete tamo gde ste se uputili. S obzirom na jednostavno prebacivanje između režima sa dva, pet ili sedam sedišta, može se reći da je ovo vozilo napravljeno da vam duže traje.

#3. BMW X7

Sa svojom dužinom od 5.151 mm i 2.3 tone, BMW X7 je pravi „Titanik“ od automobila. Njegov unutrašnji prostor je izuzetan, sa svojih standardnih sedam sedišta. Kvalitet je impresivan, spektar dostupnih tehnologija širok, a pritom je lak za rukovanje i bez obzira na mnogo prostora, ne deluje previše zastrašujuće kada ste u pokretu.

Penjanje u treći red je pomalo tesno, ali ako se sredina malo pomeri ka napred, mogu se smestiti i odrasle osobe. Ima rukonaslone, držače za čaše, grejače sedišta i otvore za vazduh, sa kontrolnom pločom za klimu. Kako obično kažu za BMW – ovo je tenk na točkovima.

#2. Range Rover

Kada je u pitanju Range Rover, podrezumeva se da je to luksuzni SUV. Trenutni model je prepun tehnologije koja mu pomaže ne samo da bude udobniji, već i da ostane u samom vrhu kao jedan od najluksuznijih automobila godine. Novi info-teinment sistem ga čini bogatijim nego ikada.

Moraćete da izaberete model sa dugim međuosovinskim rastojanjem, da biste otključali svih sedam sedišta. Ali ne brinite, čak i odrasli će naći dovoljno prostora na zadnjoj klupi.

#1. Land Rover Discovery

I najbolji od najboljih – Land Rover Discovery! Ovo je izuzetno prostran porodični automobil, sa sedam sedišta dobre veličine i mogućnošću električnog preklapanja zadnja dva reda, pritiskom na dugme.

Blagi hibridni motori obezbeđuju razumne rezultate u kilometrima po litri goriva, dok šestocilindrični motori imaju svu vučnu snagu koja vam ikada može biti potrebna. Ozbiljne terenske sposobnosti znače da će napraviti “mleveno meso” od bilo kog sportskog terena na kome ćete poželeti da ga parkirate. Ovaj auto definitivno nema ograničenja!

I na kraju...

Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora automobila, ukoliko imate potrebu za jednom od ovih velikih sedmoseda. Odlični su za duža putovanja tako da, čak i ako vam ne treba stalno, uvek možete da ga iznajmite za zimovanje ili letovanje kod neke od rent a car agencija kao što je Autorent.

Uslove najma možete pogledati na našem sajtu, a za sva vaša naknadna pitanja, naše ljubazno osoblje je uvek tu za vas.

Srećan put!

 

Fotografije: YouTube.com