Top 10 automobila sa najvećim prtljažnikom, za 2023. godinu

Top 10 automobila sa najvećim prtljažnikom, za 2023. godinu

Ako vam je potreban automobil sa mnogo prostora za smeštaj prtljaga, u koji lako možete da stavite više kofera, mnogo sportske opreme ili porodičnog psa, ovo je pravi tekst za vas. Napravili smo listu od 10 automobila sa najvećim prtljažnikom, za 2023. godinu, sa podacima o njihovoj veličini, tako da ćete lako moći da ih uporedite. Evo koje smo izabrali...

#10. SEAT Leon Estate / 620 litara

Ovo je možda jedan od najlepših porodičnih karavana koji postoje na trištu. SEAT Leon Estate ima umetnutu čitavu zapreminu prtljažnika u elegantnu karoseriju. Zapremina prtljažnika je malo veća od one koju ima Ford Focus Estate, koji je slične veličine, ali je takođe veoma dobro opremljen. Sadrži i kuke za torbe, podesivi pod za utovar, poklopac za skije i male džepove iza lukova volana. Mnogo stila i različitih sadržaja sa više nego dovoljno prostora.

#9. Mercedes-Benz GLE / 630 litara

Mercedes-Benz GLE daje osećaj ogromnog auta pri vožnji, a veliki prtljažnik deluje isto tako pri pogledu ka unutra, kada podignete vrata. Ako tražite čist prostor za skladištenje, nećete pogrešiti ukoliko se odlučite za GLE. Podaci o zapremini od 630 litara su malo varljivi, jer ako pomerite srednju klupu ka napred, možete da dostignete i čitavih 825, ali ako je u pitanju hibridni model, kapacitet pada na 490 litara, jer se ispod poda nalazi baterija. U tom slučaju, ne možete imati ni opciju automobila sa sedam sedišta.

#8. Mercedes-Benz E-Class Estate / 640 litara

Ako više volite tradicionalniji osećaj i da vaš prtljažnik stoji malo niže nego kod SUV-a, Mercedes-Benz E-Class Estate karavan zapravo nadmašuje GLE za standardnu zapreminu tereta. Elegantna karoserija znači da njegov maksimalni kapacitet nije tako tako veliki (1820 litara naspram 2055 u GLE-u), ali ovo je jedan od najvećih karavana na tržištu, u smislu zapremine prtljažnika.

#7. Skoda Superb Estate / 660 litara

Skoda Superb Estate gotovo da nema ograničenja. Hečbek ima ogroman otvor za prljažnik veličine izvanrednih 625 litara, ali ako zaista želite da maksimizirate svoj kapacitet nosivosti, ovaj karavan se može pohvaliti sa 660 litara prostora. Sa spuštenim sedištima, čak 1950 litara što je zaista impresivno. Sve to dolazi u kompetu sa praktičnim funkcijama kao što su niska utovarna ivica i veliki, ravan pod za utovar.

#6. Citroen C5 Aircross / 720 litara

Citroen C5 Aircross nudi veliku udobnost i prostor. Deluje većim od prosečnog porodičnog krosovera, što ponekad može da bude malo komplikovanije za parkiranje, ali se definitivno isplati, jer ima veoma fleksibilan prtljažnik. Zadnja klupa može da se pomeri ka napred da bi se oslobodilo dodatnih 60 litara prostora, a tri pojedinačne zadnje stolice znače da im se nasloni spuštaju odvojeno, što može biti veoma korisna karakteristika.

#7. BMW X7 /750 litara

BMW X7 je apsolutno masivno, visoko čudovište od SUV-a, zbog čega je i logično da mu je prtljažnik isto tako ogroman. Podignite krajnja zadnja sedišta (6. i 7.) i opet vam ostaje veći prtljažnik nego što ga ima MINI hečbek (212 litara – MINI ima 211), ali spustite ih i oslobodićete 750 litara. Znači, ima jedan od najvećih prtljažnika automobila koji ćete naći bilo gde, ali to će vas i koštati, i to podosta.

#4. Volvo XC 90 / 365 litara

Volvo XC 90 je čak i impresivniji od X7 u smislu da na putu daje utisak malo manjeg auta, ali nudi malo više prtljažnog prostora. Takođe, sa spuštenim sedištima - mnogo više, čak do 397 litara, što je više od VW Golf-a. Uzgred, XC 90 je tako predivno miran za vožnju, i verovatno mnogo manje upada u oči, kada se uporedi sa ostalim premium SUV-ovima.

#3. Audi Q7 / 865 litara

Podignite standardna elektronska vrata prtljažnika (koja, da budemo iskreni, danas nudi većina premium SUV-ova) i Audi Q7 će vas dočekati sa više praznog prostora nego u nekom zapuštenom bioskopu. Kao i obično, kapacitet opada ako je vaš automobil hibridni, ali čak i tada, 650 litara je više nego što dobijate u E-Class Estate. Kao što biste i očekivali, zadnja sedišta se preklapaju (takođe elektronski) što ih čini odličnim za glomazne predmete, a čak i ako vam je svih sedam sedišta podignuto, ostaje vam 295 litara prtljažnog prostora što je skoro identično kao kod Ford Fieste.

#2. Tesla Model X / 894 litre

Tesla Model X osim vrata „galebovih krila“ i lude brzine, takođe ima i ogroman prtljažnik. Delimično zato što je dizajniran samo kao električni, što znači da su njegova baterija i motori pametno upakovani. Kao takav, njegova visoka karoserija ima maksimalni kapacitet od 2180 litara, uključujući i 187 litara prostora pod haubom.

#1. Range Rover / 900 litara

Sama veličina Range Rover-a znači da ima i više tovarnog prostora. Između ostalog, to je i zato što njega ne možete da nabavite u verziji sa sedam sedišta, tako da je svaki deo prostora, iskorišćen za najveći dostupni prtljažnik. Podeljena vrata prtljažnika su takođe praktična, što olakšava utovar, tako da vam ovaj auto može poslužiti u bilo koje svrhe, pa čak i za selidbu.

I za kraj...

Ako vam je potreban auto sa što većim prtljažnikom, nadamo se da ćete se sada lakše odlučiti koji bi vam najviše odgovarao. Ali, ako vam takav auto treba samo povremeno, možda je praktičnije da ga po potrebi iznajmite kod neke od rent a car agencija kao što je Autorent doo.

Sve u vezi sa uslovima najma možete pročitati na našem sajtu, a za sve vaše eventualne nedoumice, naše iskusno osoblje uvek je tu za vas.

Srećan put!

Fotografije: YouTube.com