Top 5 automobila po izboru žena

Top 5 automobila po izboru žena

Žene se oduvek bore da opravdaju svoje mesto za volanom. Odnosno da otklone predrasude da su neodgovorne i da se zbog  popravljanja šminke i toku vožnje često dešavaju nezgode u saobraćaju. S obzirom  na to da 51% populacije čine žene, kad je u pitanju iznajmljivanje automobila u inostranstvu postavlja se pitanje zbog čega samo 18% čine žene?
Psihološki aspekt definitivno igra veliku ulogu, tako da je ženama verovatno jedan od većih problema samopouzdanje. To što se potencira na tome da su loši vozači, stvara dosta veliki pritisak.
Automobili u kojima se žene osećaju najprijatnije, barem kada su za volanom, su mali, okretni, pametni modeli. S druge strane, velike luksuzne limuzine očigledno nisu njihov izbor. .
Većina zaposlenih žena biraju vozilo koje je pristupačno. Bitno im je da ima dovoljno prostora za smeštaj svih potrebnih stvari. Svakako važno je da vozilo bude efikasno i ekonomično kada je u pitanju potrošnja goriva. 
Naravno, jasno je da žene žele automobil koji je lak za vožnju i uz to da ima sve pogodnosti koje im mogu učiniti živote jednostavnijim. Žene neosporno imaju specifičan i drugačiji ukus kada je odabir automobila u pitanju od muškaraca. Nećemo generalizovati ali ipak, može se zaključiti da je kod auta, ženama bitna forma, linija i boja.
Pa da vidimo, koji su automobili ušli u top 5  po izboru žena? 

1. Ford Fokus

Fokus je, čini se, sve popularniji model Fordove fabrike, koji se može često sresti na ulicama naše zemlje. Čest je izbor ženskih vozača. Ford Fokus se može kupiti po vrlo pristupačnoj i razumnoj ceni, a definitivno ćete dobiti lepo dizajniran automobil, čvrst i stabilan. Izgleda da su ekonomična potrošnja tokom vožnje i privlačan izgled osnovni kriterijum po kom većina žena bira svog četvorotočkaša.

2. Reno Clio

Visoko kotirani modeli francuskog proizvođača automobila su Clio i nešto veći model – Megan. Razlog zašto pripadnice lepšeg pola biraju Renoove modele je ponuda malih, za gradsku vožnju pogodnih automobila. Izrazito elegantne, spoljašnje linije karoserija i sofisticirana unutrašnjost ostavljaju svakog vozača bez daha. Neka istraživanja su pokazala da su francuski modeli automobila najčešći izbor žena u dvadesetim godinama kao i dama u ranim tridesetim.

3.Citroen C-klasa

Ovo je veoma praktični hečbek automobil, lepo dizajnirane spoljašnjosti i voma udobne unutrašnjosti. Često se modeli  poput C3 i C4 rangiraju  kao prvi izbor za dame. Naročito prija saznanje da se u vožnji ističu kao štedljivi (zbog motora manje kubikaže). Dakle ovi automobili neće mnogo oštetiti kućni budžet odvajanjem za registraciju i povremene odlaske u servise.

4. Mini Kuper

Mini Kuper je i napravljen da bude mali, savršeni automobil koji bi svaka dama poželela da vozi po gradskim ulicama. Najzanimljivija i verovatno najprivlačnija, karakteristika ovako malih i kompaktnih automobila je ta što ih  je moguće gotovo svuda parkirati. To ženama uliva poverenje i sigurnost u automobil.
 

5. Fiat 500

Pravi “mali ženski automobil” za svakodnevni odlazak na posao i kupovinu, a i štedi dosta vremena prilikom parkiranja. Trebalo je 50 godina Italijanima da naprave naslednika Cinquecento-a, i napravili su pravog ljubimca žena. Proglašen je za najseksipilniji automobil od strane Top Gear magazina. Odlična karakteristika je što je pristupačan, a Fijatovi modeli imaju ubedljivo najširi opseg prodaje rezervnih delova, i pogodnost da, uz adekvatno održavanje, potrošnja goriva bude minimalna. Ova stavka naročito se dopada ženama koje su poznate štedljivoj ženskoj prirodi.

Nadamo se da Vam je tekst bio zanimljiv, a ukoliko Vam treba neki mali ženski  auto za gradsku vožnju, u Autorentu ga možete iznajmiti po povoljnim cenama.