10 najpopularnijih automobila za mame, širom sveta

10 najpopularnijih automobila za mame, širom sveta

Niko ne kaže da biti mama nije teško, ali kada je u pitanju trčanje u školu, vođenje dece na treninge, časove muzike, porodične izlete i tako dalje, automobil koji izaberete može vam mnogo olakšati život. Izbor porodičnih vozila je tokom protekle decenije porastao više puta, tako da je sve više automobila dizajnirano upravo za smeštaj dece. Nova školska godina uskoro počinje, pa je možda pravo vreme za razmišljanje o novom, porodičnom autu. Zato smo za vas pripremili listu od 10 najpopularnijih automobila za mame, širom sveta.

Bez obzira da li su vaša deca tek bebe, ili tinejdžeri, ova lista je tu da vam pomogne ukoliko razmišljate kakav bi auto bio najpogodniji za vas. A auto kojim ćete voziti svoju decu treba da bude prostran, ekonomičan i pre svega siguran. Nažalost, kod nas bi ova lista bila mnogo skromnija, zbog manje platežne moći.

Ali hajde da vidimo koji su od njih popularni među mamama širom sveta

#1. Peugeot 3008

#2. Ford B-Max

#3. Nissan Quashqai

#4. SEAT Alhambra

#5. Volkswagen Sharan

#6. Citroen C3 Picasso

#7. Audi Q5

#8. Range Rover Evoque

#9. Volvo XC90

#10. BMW 2-Series Active Tourer.

 

U nastavku teksta, možete pročitati malo više o svakom od ovih modela

#1. Peugeot 3008

Ovaj nagrađivani krosover je svestrana i udobna opcija sa mnogo prostora za odrasle putnike. Ovo je jedan od najefikasnijih automobila u svojoj klasi, čija vas vožnja neće koštati basnoslovne pare. Dodajte tome i pet zvezdica koje je dobio za bezbednost, i imate odličan, pouzdan i siguran auto za porodicu koja raste. Što znači, odličan auto za mame sa malom decom, koji će ih dobro služiti još mnogo godina.

#2. Ford B-MAX

Glavna prednost Forda B-MAX je što je, u odnosu na ostale modele u svojoj klasi, veoma pristupačan. Klizna vrata koja se široko otvaraju olakšavaju ulazak i izlazak dece, a prostranost, koja pruža ugodno smeštanje kako glave, tako i nogu, pruža udobnu vožnju i za odrasle. Prtljažnik ima podesivu podnicu za dodatnu fleksibilnost, kada je u pitanju pakovanje prtljaga, što je savršeno za porodični odmor. Ako na njega dodate i krovni kofer, biće još praktičniji.

#3. Nissan Qashqai

Nisan Kaškai je jedno od najpopularnijih porodičnih vozila u Velikoj Britaniji, a uopšte nije teško shvatiti zašto. Odvažan stil, sa pogonom na sva četiri točka (4x4) omogućava glatku i ugodnu vožnju. A inteligentne bezbednosne karakteristike čine ovaj krosover odličnim, bezbednim i pouzdanim vozilom. Sa dostupnim varijantama kao što je dizel od 1.6 litara, pristupačan je i ekonomičan za vožnju. Unutrašnjost mu je prostrana i udobna, i lako može da primi današnju modernu porodicu.

#4. SEAT Alhambra

Nudeći pravi prostor za sedam odraslih osoba i klizna vrata za lak pristup, SEAT Alhambra je jedan od najfleksibilnijih višenamenskih vozila na tržištu. Opcije njegovog motora pružaju dosta vučne snage, tako da čak i kada je automobil pun, nećete imati problema da krenete. 2013. godine bio je pobednik u kategoriji višenamenskih vozila, tako da je definitivno praktičan i odličan izbor za svaku porodicu.

#5. VW Sharan

Evo još jednog auta sa sedam sedišta, koji vas bez napora može prevesti bilo gde. Njegova elegantna, ali čvrsta kabina je napravljena da izdrži strogosti porodičnog života, a ravnoteža udobnosti vožnje i kontrole sa odličnom prefinjenošću, pruža glatku i tihu vožnju. Sa mnogo opreme za opuštanje i zabavu, ovo je odličan auto za porodice sa starijom decom i tinejdžerima. Naravno, i sa malom, ako je potrebno da smestite više sedišta za decu, ili korpi za bebe.

#6. Citroen C3 Picasso

Kombinujući praktičnost sa stilom, Citroen C3 Picasso je dizajniran da ponudi maksimalnu svestranost za aktivan životni stil. Sa visokom linijom krova za uspravnije sedenje, 60/40 podeljenom zadnjom klupom i prtljažnikom do 500 litara, može da primi bilo koju kombinaciju putnika i prtljaga. Ergonomski položaj za vožnju takođe nudi odličnu vidljivost, kao i udobnost na dužim putovanjima.

#7. Audi Q5

Mogućnosti ovog modela sa pogonom na sva četiri točka (4x4) čine ga odličnim izborom za one koji vole da se kreću po prirodi, tj. van puta. Snažne performanse i napredna tehnologija kao što je kontrola spuštanja nizbrdo čine ga živahnim, ali stabilnim na svim terenima, dok mnoštvo funkcija kao što je blutut, kontrola klime u tri zone i parking senzori, dolaze kao standardni deo opreme. Q5 je odličan izbor za one koji žele praktičnost, u kombinaciji sa luksuzom.

#8. Range Rover Evoque

Ovaj auto je neosporno moderan, i nudi snažne performanse kako po gradu, tako i na autoputu, pri većoj brzini. Veoma je atraktivan izbor za porodice jer u kabini lagodno mogu da sede četiri odrasle osobe, a povišen položaj za vožnju nudi dobru preglednost. Dodajte i njemu pet zvezdica bezbednosne ocene i izdašnu unutrašnju opremu, i nema mnogo toga više što biste mogli da poželite od ovog vozila.

#9. Volvo XC90

Od svih automobila, Volvo oduvek ima sjajnu reputaciju što se tiče bezbednosti, tako da ni ovaj model nije izuzetak. Pored vazdušnih jastuka, kontrole stabilnosti i zaštite od trzanja, ovaj model sa sedam sedišta ima svestranu kabinu sa individualno kliznim sedištima za smeštaj putnika svih uzrasta. Njegov sistem pogona na sva četiri točka (4x4) čini ga efikasnim, snažnim i zabavnim.

#10. BMW 2-Series Active Tourer

Ovaj auto nije tako veliki kao prethodni modeli, i ima pogon na prednje točkove. Ali je izuzetno siguran, čvrst i praktičan, a pritom i elegantan porodični auto, sa svim očekivanim prefinjenostima koje BMW inače nudi. Sjajan izbor za roditelje sa malo starijom decom i tinejdžerima.

I za kraj...

Nažalost, kod nas velika većina mama ne može sebi da priušti neki ovakav auto. Dobro je ako uopšte imaju svoj, jer u današnje vreme, kada se živi izuzetno brzo, deljenje automobila sa svojim suprugom ponekad zaista može biti problem.

Ipak, rešenje postoji, jer auto uvek možete da iznajmite kod rent a car agencije kao što je Autorent. O uslovima najma možete pročitati na našem sajtu, a naše ljubazno osoblje uvek je tu za vas.