15 najtraženijih automobila svih vremena

15 najtraženijih automobila svih vremena

Za većinu nas, automobili su samo mašine, dok su za druge neki od njih posebno atraktivni i zanimljivi. Naročito kada imaju moćne motore, sportske linije i deluju luksuzno. Zato smo za vas sastavili listu od 15 najtraženijih automobila svih vremena, onih koji su ljubiteljima automobila delovali najzavodljivije i najatraktivnije. Pa, pošto je lista poduža, da krenemo...

#1. Jaguar E Type

Ovaj sportski automobil debitovao je 1961. i proizvodio se do 1974. godine. A kolika je bila njegova popularnost možda najbolje govori to što je i sam Enco Ferari izjavio da je Jaguar E type – „najlepši automobil koji je ikada napravljen“. Ako to kaže Ferari, ko smo mi da mu protivrečimo?

#2. Aston Martin One-77

Možda nije najbrži ili najlepši automobil Aston Martina, ali DB5 je jednoglasno najatraktivniji. Nekadašnji automobil Džejmsa Bonda ušao je u proizvodnju 1963. godine, sa 4.0 – litarskim motorom, koji je od 0 do 100 sizao za svega 8 sekundi. Šta da se kaže, 007 nije mogao da vozi bilo šta.

#3. Mercedes-Benz 300 SL

Ova ikona automobilizma sa vratima u obliku galebovih krila proizvodila se između 1954. i 1963. godine. Putnički ali, opakog izgleda, mora se priznati. Veoma atraktivan i tražen.

#4. Ford Mustang

Ford je ovaj model pravio poslednjih 50 godina u više verzija. Ali model 390 Fastback GT iz 1968. godine je najbolji od svih, i bio je ključni deo duge automobilske potere u kriminalističkom filmu „Bullitt“ (1968). Apsolutno, s razlogom.

#5. Chevrolet Corvette

Legendarni model Sting Ray iz 1963. godine je najatraktivnije vozilo koje je Chevrolet ikada proizveo. To je automobil koji je, po mišljenju entuzijasta, izuzetno poželjan i zabavan za vožnju.

#6. Rolls Royce Wraith

Ova prelepa limuzina se intenzivno koristila u posleratnoj Engleskoj. Vremenom je proizvođač počeo da koristi zamenljive delove kako bi uštedeo troškove, što je ovaj automobil učinilo lakšim za održavanje i popravke. Ipak, Rolls Royce se do danas smatra autom koji je ujedno i statusni simbol, i koji često ne vozite sami, već vas vozi profesionalni vozač.

#7. McLaren MP4-12C Spider

Ovaj fenomenalni auto predstavljen pre više od 10 godina, dostiže maksimalnu brzinu od preko 300 km/h i ubrzava od 0 do 100 km/h za svega 3.1 sekundu. Malo li je?

#8. 1934 Duesenberg Model J

Ovaj prelepi automobil napravljen je u samo 12 primeraka, a jedan od njih, prodat je na aukciji za čak 1.43 miliona dolara. Šta reći?!

#9. Ford GT40

Jedan od najskupljih automobila ikada prodatih na aukciji je upravo Ford GT40 iz 1968. godine, a prodat je za vrtoglavih 11 miliona dolara! Četiri puta je pobedio na 24 sata Le Mana! Zaista, jedan potpuno neverovatan auto!

#10. Porsche 911

Kada kažete Porsche, većina će pomisliti upravo na model 911. Ovaj automobil, tačnije, serija vozila u obliku originalnog 911, postoji već preko 50 godina! Toliko o tome.

#11. Bugatti Veyron

Veoma skup, veoma brz i auto čije je pojavljivanje donelo ponovno rođenje brenda Bugatti. Zanimljiv je podatak da je tokom sajma automobila u Njujorku, ovo vozilo imalo sopstveno obezbeđenje, koje je trebalo da spreči javnost da mu se previše približi.

#12. Ferrari 250 GTO

Jedan od najlepših i najskupljih automobila svih vremena. Proizveden je između 1962. i 1964. godine. U maju 2012. godine, trkač Stirling Moss prodao je na aukciji svoj primerak za neverovatnih 35 miliona dolara! Bez komentara.

#13. Ferrari F12 Berlinetta

Berlinetta je bio jedan od Ferarijevih najbržih automobila. U novembru 2012. godine, kolekcionarski, prvi primerak, prodat je za 1.1 milion dolara, a novac je dat u dobrotvorne svrhe, za žrtve uragana Sendi.

#14. BMW Z8

Ovaj moćni automobil, dizajnirao je Henrik Fisker, a proizveden je između 1999. i 2003. godine. Još jedan u nizu onih koji je vozio Džejms Bond u filmu „Svet nije dovoljan“. Samo najbolje za 007!

#15. Chevrolet Camaro Z28

Ovaj fenomenalni auto sa V8 motorm iz 1970. godine, bio je posebno popularan u Sjedinjenim Američkim Državama. S ove strane Atlantika manje, ali je svejedno jedan od najtraženijih svih vremena. Svakako, ne bez razloga.

I za kraj...

I to bi bilo to za ovaj put. Kao što vidite, ono što je zajedničko svim ovim automobilima je to da izgledaju prelepo, imaju moćne motore, i cene u skladu sa svojim performansama. Neverovatna stvar, kada su ovakvi automobili u pitanju je to što se, recimo na sajmovima automobila, najlakše i najbrže prodaju upravo oni.

Ipak, malo je onih koji mogu da priušte sebi ovakva vozila, ali neke od njih možete i da iznajmite, za neku posebnu priliku. Recimo za venčanje, godišnjicu, rođendan ili neki drugi poseban datum, možete iznajmiti limuzinu sa vozačem kod agencije rent a car Autorent, i svečane trenutke učiniti još svečanijim.

Srećan put i prijatnu vožnju želi vam rent a car Autorent!

 

Fotografije: YouTube.com