Kad dame biraju – najbolji automobili za 2023. godinu

Kad dame biraju – najbolji automobili za 2023. godinu

Kao što naslov kaže, ovu listu nisu sastavili muškarci. Automobili na ovoj listi su zvanični pobednici u šest kategorija za 2023. godinu, po izboru dama. A odabrale su ih dame koje ne samo da su odlični vozači, nego i sjajni svetski novinari iz sveta automobilizma. Evo šta su odabrale.

#6. Najbolji veliki automobil – Citroen C5 X

Ovogodišnji pobednik kategorije za najbolji veliki automobil je ne tako običan Citroen C5 X. Iako bi mali Ami mogao da bude idealan za grad, ovaj Citroen daje mogućnosti kakve gradski automobili nemaju. Njegov zadivljujući dizajn je inspirisan modelima kao što su originalne DS i CX limuzine iz 1970-ih godina.

A ono što je zanimljivo kod njega je to što kombinuje praktičnost karavana sa izgledom fastbek limuzine, pri čemu ima visinu kao krosover. Priznaćete, to nije baš mali podvig, zato i nije tako čudno da je baš on pobednik u kategoriji velikih automobila za 2023. godinu.

#5. Najbolji porodični automobil – Jeep Avenger

Jeep Avenger je važan automobil za ovaj brend. Ne samo da zauzima segment koji odlazeći Renegade napušta, već je to i prvi potpuno električni model ovog brenda. Veličina ovog SUV-a je ekvivalentna Nissan-u Quashqai, a pritom, osim što sjajno izgleda, može da pređe skoro 400 km između dva punjenja.

Iako mu je pogon možda visokotehnološki, unutrašnjost mu dobija neke retro dizajnerske naznake, sa kvadratnim otvorima za vazduh i kontrolnom tablom u boji karoserije. Veoma lep i odličan pratilac u životu moderne porodice.

#4. Najbolji veliki SUV: Nissan X-Trail

A nagradu za najbolji veliki SUV dobija... Nissan X-Trail! Ovaj SUV kombinuje praktičnu i pristupačnu prirodu kakvu ima Qashqai, upakovanu u impozantnu karoseriju premijum automobila.

Sa sedam sedišta i nizom impresivnih hibridnih pogona, može da se takmiči sa sjajnim SUV-ovima kakvi su Kia Sorento i Hyundai Santa Fe. Ali, njegov info-teinment sistem jer bolji od onih koje imaju oba ova modela. Jednom rečju – savršen u ovoj kategoriji!

#3. Automobil sa najboljim performansama – Audi RS 3

Ovogodišnji prestižni automobil sa najboljim performansama je definitivno – Audi RS 3! Za one koji žele zaista sposoban, „vrući“ hedžbek, ovo je verovatno najbolji izbor. Sa snažnim petoclilindričnim turbo motorom i čuvenim Audi-jevim Quattro sistemom pogona na sva četiri točka, malo šta drugo u svojoj klasi može da mu se približi. Neverovatan je!

#2. Najbolji automobil sa pogonom na sva četiri točka – Ford Ranger

Ford Ranger je dugo bio omiljen onima kojima je potreban „radni konj“, za svakodnevne teške zadatke. Za 2023. godinu, Ford je učinio sve kako bi osigurao popularnost svog omiljenog pik-ap modela. I uspeoje u tome, u obliku ovog prilično specijalnog, Raptor modela.

Iako bi, kao i uvek, trebalo da bude sposobno da se van asfalta uhvati u koštac sa raznim vrstama terena, ovo pomoćno vozilo na putu deluje izuzetno kao automobil, što je redak kvalitet za takvu sposobnu mašinu. Podjednako se dobro nosi sa glatkom površinom piste, kao i sa penjanjem uz stenovitu, planinsku stazu.

#1. I najbolji od najboljih – ženski automobil godine – Kia Niro

Kia Niro je ovogodišnji apsolutni pobednik, i to nije ni tako čudno. Sa svojom paletom ekonomičnih pogonskih sklopova i nedavnom restilizacijom, ne iznenađuje što su se dame odlučile baš za njega. Može se reći da ga je ovo nedavno osveženje ažuriralo, sa mnogo tehnoloških i stilskih naznaka koje su prenete iz znatno većeg modela Sportage.

Njegova kvalitetna unutrašnjost i niz hibridnih i plug-in mogućnosti koje možete odabrati, čini da ovaj porodični automobil donosi fantastičnu vrednost za uložen novac. Kad se na to dodaju povoljnosti prilikom kupovine na kredit ili lizing, kao i dug garantni rok, za novac koji uložite, dobićete zaista mnogo.

Na kraju...

Život modernih dama ponekad je veoma komplikovan. Kao zaposlene žene i majke, na svojim nejakim plećima treba da iznesu mnogo toga. Zato je automobil koji voze od izuzetne važnosti. Nažalost, kod nas je malo onih koje sebi mogu da priušte neki od automobila sa ove liste ali, kao što rekosmo, izabrale su ih novinarke na svetskom nivou, njih čak 63! A priznaćete, žene na automobil uglavnom gledaju na sasvim drukčiji način od muškaraca.

Drage dame, ako nemate mogućnosti da kupite neki od takvih automobila, onda bar po potrebi, možete da ga iznajmite kod rent a car agencije kao što je Autorent. Imamo odlične uslove vezane za dugoročni najam automobila, o čemu se možete informisati na našem sajtu, a za sva vaša dodatna pitanja, naše ljubazno osoblje stoji vam na raspolaganju.

Srećan put!

 

Naslovna fotografija: Unsplash.com

Ostale fotografije: YouTube.com