Kako odabrati najbolji automobil za svoje potrebe

Kako odabrati najbolji automobil za svoje potrebe

Sezona odmora upravo počinje, a dok ste tamo, želite da budete što opušteniji i bezbrižniji. Ne želite da budete pod stresom zbog bilo čega, pa naravno, ni zbog automobila koji ste rešili da iznajmite. Ipak, ako ne obratite pažnju na neke važne detalje, može se desiti da iznajmite auto koji vam ne odgovara, što će vam zadati sasvim nepotrebnu nervozu. Zato ćemo se potruditi da vam u ovom tekstu damo smernice kako odabrati najbolji automobil za svoje potrebe.

#1. Definišite svoju potrebu za iznajmljivanjem automobila

Ako tačno znate šta vam je potrebno kada je u pitanju automobil koji želite da iznajmite, lakše ćete odabrati savršen. Na primer, ako na odmor idete sa porodicom ili većom grupom prijatelja, najbolja opcija je, sasvim sigurno, SUV ili minivan. S druge strane, ako vaš odmor treba da bude romantično putovanje u dvoje, možete iznajmiti neki manji, ili čak neki sportski kupe, zašto da ne? Sa manjim automobilom lakše ćete se parkirati gde god da odete, a ujedno ćete i uštedeti.

#2. Kredibilitet rent a car agencije

Kredibilitet agencije je faktor koji se često zanemaruje prilikom iznajmljivanja automobila. Žurite da što pre preuzmete svoj auto i krenete na put, što je i razumljivo. Ali, nisu sve agencije iste, niti su sve dobre. Pre nego što sa njima sklopite ugovor o iznajmljivanju automobila, raspitajte se malo o samoj agenciji. Koliko dugo postoji na tržištu? Koliki obim i raznolikost vozila imaju u svom voznom parku? Koliko su poslovni i spremni da pomognu? Kakve su im kritike dali klijenti? Sve su ovo faktori koje treba ispitati, pre nego što se odlučite da iznajmite vozilo kod neke od rent a car agencija.

Što se tiče agencije Autorent, sve što vas zanima o nama, možete pročitati na našem sajtu. Naša flota automobila je velika, i pokriva sve segmente potražnje, tako da ćete sasvim sigurno naći automobil po svojoj meri.

#3. Pročitajte uslove najma

Uslovi najma su u svim rent a car agencijama manje-više slični, ali ne i isti. Zato ih uvek treba proučiti, da biste tačno znali šta vas očekuje ako automobil iznajmite kod neke od njih, jer ga preuzimate ga pod određenim uslovima.

Na primer:

* Gde preuzimate, a gde vraćate automobil?

* Koliki depozit treba uplatiti?

* U slučaju da iznajmljenim automobilom doživite bilo kakav sudar, makar i najmanji, koje su vaš obaveze, da biste mogli da iskoristite osiguranje?

Ovo su neka od osnovnih pitanja koja bi trebalo da postavite ili pročitate na sajtu pre nego što iznajmite automobil, jer su uslovi najma jedan od glavnih razloga da se odlučite za određenu rent a car agenciju.

#4. Osiguranje vozila

Ako ste pročitali uslove najma, sigurno ste pročitali i sve u vezi sa osiguranjem automobila za koji ste se odlučili. Trudili smo se da sve jasno definišemo ali, ako želite Kasko osiguranje, morate znati da ono nije uključeno u osnovnu cenu najma. Ono se posebno doplaćuje, ali i vredi, jer će tako vaša odgovornost za eventualnu štetu ili krađu vozila biti svedena na nulu, što svakako vredi. A kada već iznajmljujete automobil za odmor ili krećete na bilo kakav duži put, ovo je definitivno najkorisnija opcija, koju toplo preporučujemo.

#5. Abonman program

Abonman program je mogućnost koju naša agencija nudi, a koja je veoma povoljna ako rešite da, recimo, na letovanje idete dva puta u razmaku od mesec dana. I to se dešava, zašto da ne? U tom slučaju, pretplatite se na 30 dnevnih najmova vozila po ceni za dugoročni najam, a poznato je da je što je najam duži, i cena manja.

Ali, abonman program vam nudi mogućnost da platite zakup od 30 dana, ali ne iskoristite sve odmah, već u roku od 6 meseci. Tako da po toj ceni, svakog vikenda možete uzeti neki drugi auto i otići na putovanje, sve dok ne potrošite tih 30 dana, koliko ste uplatili u startu.

Ovo je mogućnost koju nemaju sve agencije, ali je Autorent ima u svojoj ponudi. Zato razmislite i o tome i na našem sajtu pročitajte sve o abonman programu, jer bi ova mogućnost mogla višestruko da vam se isplati.

I na kraju…

Sada vam samo preostaje da razmislite o tome kakav vam je automobil potreban i da malo istražite tržište, da biste znali šta vam se najviše isplati. Ako se odlučite da svoje poverenje poverite nama, imamo za vas još jedno iznenađenje, a to je naš program lojalnosti.

Verovatno se pitate – šta je sad program lojalnosti? To je program koji daje dodatne pogodnosti, vezane za iznajmljivanje automobila. Navedimo samo neke: popust na cenu, besplatne dodatne usluge i oprema, VIP status. Da, to je još dodatnih pogodnosti koje možete iskoristiti kao naš klijent.

Agencija Autorent već dugo posluje na tržištu i sa svojim klijentima ima izuzetan odnos, jer veoma ceni njihovu odanost. Na našem sajtu možete naći mnogo informacija koje će vam pomoći da se odlučite i odaberete najbolji automobil za svoje potrebe. A za sve dodatne informacije ili nedoumice, ljubazno osoblje rent a car agencije Autorent, stoji vam na usluzi.