Kako se prilagoditi novom vozilu

Kako se prilagoditi novom vozilu

Mnogi vozači kada kupe novi automobil (konstatacija važi i za polovna vozila) ili ga iznajme u rent a car agenciji, su iznenađeni činjenicom koliko su se navikli na svoj stari auto.

Tek tada shvate da je svaki model jedinstven i različit, ne samo u izgledu, veličini, snazi motora, udobnosti sedišta, nego i zbog drugačije vožnje. Svako vozilo ima različit raspored komandi na instrument tabli, različitu veličinu volana i ručice menjača, drugačija je osetljvost kvačila i potrebna jačina pritiska na pedali kočnice kako bi se vozilo na vreme zaustavilo, itd. Različitost je još veća ako se radi o vozilu na električni pogon.

Nećemo reći da treba ponovo učiti vožnju, ali potreban je određeni period prilagođavanja.

U nastavku vam nudimo nekoliko saveta koji će vam pomoći da se taj period skrati i olakša.

novi automobil

Prilagođavanje novom vozilu

 

Podešavanja

Kada se sedne u novi automobil prvi korak je da se izvrše podešavanja volana, sedišta, retrovizora, naslona za glavu.

Ova podešavanja treba da se izvrše prema individualnim karakteristikama i zahtevima vozača kako bi se postigla optimalna udobnost, sigurnost i pouzdanost vožnje.

Najvažniji je dobar položaj sedenja. Sedište treba da je tako podešeno da omogućava dobar pregled puta, naslon da bude pod uglom od oko 90 stepeni. Kada se vozač zavali u sedište ruke treba da budu opružene ili blago savijene, volan da bude na oko 20 cm od grudi i da ima dovoljno prostora za naduvavanje vazdušnog jastuka (u slučaju sudara i naglog zaustavljanja). Noge ne smeju da budu zgrčene, ali ni previše ispružene pa da jedva dodiruju pedale za gas, kočnucu i kvačilo. Sigurnosni pojas ne treba da bude previše zategnut ali ni previše labav. Ne treba zaboraviti ni naslon za glavu.

Za bezbednost vožnje veoma je važno pravilno podesiti unutrašnji retrovizor i bočna ogledala. Ona moraju da omoguće pun i jasan pogled na put iza i sa strane, sa što manje “mrtvih uglova”.

Podešavanje GPS navigacije. Pre nego što se krene u vožnju nepoznatim putevima, ovaj uređaj treba dobro da se upozna. Postoji dosta GPS uređaja različitih proizvođača i marki. Iako svi imaju istu funkcioju i cilj, a to je da vozač lakše pronađe svoje odredište, podešavanja na njima mogu da budu različita. Pre nego što se krene sa vožnjom nije na odmet pročitati uputstvo za korišenje, koje možda da se nađe i na sajtu proizvođača, isprobati sve njegove funkcije, upoznati se sa displejom i komandama, probati podesiti rutu, uneti početak i cilj putovanja, itd.

Isto tako, treba se upoznati i sa klima uređajem, multimedijima, radiom i stereo sistemom, a ne da se čeprka po nepoznatim dugmadima tokom vožnje.

 

Upoznavanje sa komandama

Sva vozila imaju iste komande, ali su raspoređene na različitim mestima. Kod nekih modela su na volanu, kod drugih na instrument tabli. Veoma je nezgodno (i nebezbedno) kada u deliću sekunde vozač ne zna gde se one nalaze, na primer ako ne može da uključi žmigavac pri naglom menanju pravca, ako ne može da uključi svetla dok pada sumrak, brisače po jakoj kiši ili ako kamion ispred isprlja šoferšajbnu.

Naš savet za vozača je da kada sednu u novo vozilo, odvoje malo vremena kako bi se upoznali sa komandama. Upoznavanje može da se obaviti na nekoliko načina:

  • Čitanjem priručnika za upotrebu
  • Tutorijali – na internetu postoje bezbroj tutorijala koji korak po korak upućuju vozače kako da nađu i koriste komande
  • Upoznavanje na parkingu pre nego što se krene sa vožnjom
  • Konsultacije sa prodavcem ili iskusnim vozačem

instrument tabla

Upoznavanje sa dimenzijama vozila

Veoma je važno dobro procenili veličinu novog vozila. Ako je ono veće od prethodnog, vozač mora da bude pažljiv i svesan toga. Parkiranje i mimoilaženje sa drugim vozilima nije više isto.

 

Provere

Pre nego što krenu da voze svoja nova vozila, njihovi vlasnici mora da izvrše neke osnovne provere:

  • Da li je nivo motornog ulja u granicama dozvoljenog
  • Da li rade prednja, zadnja i štop svetla
  • Da provere nivo hidraulične kočione tečnosti (glicerin)
  • Da li ima dovoljno rashladne tečnosti za motor
  • Da utvrde stanje guma - šare na gazećem sloju treba da imaju dubinu od najmanje 1,6 mm; pritisak u njima mora da bude prema smernicama koje se nalaze u priručniku

 

Test vožnja

Ako vozač nije siguran u svom novom vozilu, potebno je da odvoji vreme kako bi ga dobro upoznao. Preporučuje se kratka ili duža test vožnja na nekom bezbednom mestu – parkingu ili napuštenoj ulici.

Nekoliko puta upalite i ugasite motor, povucite i otpustite ručnu kočnicu, upoznajte se sa menjačem da biste osetili kako se menjaju brzine.

Veoma je važno naviknuti se na novo kvačilo, utvrditi gde ono “hvata”, na osetljivost kočnica i papučice za gas.

Vozite oko pola sata pre nego što izađete na autoput. Napravite neke osnovne manevre, kao što su paralelno parkiranje, brzo skretanje u stranu, preticanje, kočenje i polazak, itd.

U gradsku vožnju krenite tek kada se potpuno naviknete na nove komande i budete svesni veličine vozila.

 

Nadamo se da će ovaj tekst ukloniti eventualnu nelagodu ili oklevanje koje vozači možda imaju pri prilagođavanju na novo vozilo. U tom prilagođavanju najvažniji je oprez, ne žuriti i poštovati saobraćajne propise.

 

slike: https://www.piqsels.com/

         https://www.pexels.com/