Tri predloga za jednodnevni izlet iznajmljenim automobilom

Tri predloga za jednodnevni izlet iznajmljenim automobilom

Kad sunce upeče i vrućine postanu nesnosne, sve što želimo je da se nekako rashladimo. Sezona godišnjih odmora je u punom jeku, ali nemaju svi odmor u isto vreme. Ako spadate u one koji trenutno još uvek imaju obaveze na poslu, razmislite o nekom jednodnevnom izletu. Skrenuće vam misli sa svakodnevnih događaja, a moći ćete da se opustite i upoznate neke nove predele. A da bi vam putovanje proteklo što prijatnije, predlažemo da iznajmite automobil kod neke od rent a car agencija, kao što je Autorent.

I naravno, na ovakvo putovanje ne morate ići vikendom kad je na svim izletištima najveća gužva. Mnogo je bolje ako tokom radne nedelje možete da uzmete neki slobodan dan, pa ga iskoristite za izlet. Koronavirus, sa kojim se još uvek nismo u potpunosti izborili, naučio nas je da izbegavamo gužve koliko god je to moguće. I dalje moramo da se pridržavamo mera bezbednosti, tako da su ta kratka putovanja radnim danima mnogo sigurnija opcija.

A ako vaš automobil nije dovoljno veliki ili dovoljno siguran, rent a car agencija Autorent, uvek je tu za vas. U našim poslovnicama u Beogradu i Vrnjačkoj banji, sasvim sigurno ćete naći automobil po svojoj meri. Pa hajde onda da vidimo predloge za jednodnevne izlete, koje smo za vas pripremili.

#Predlog br.1 - Srebrno jezero

Ako volite da plivate i pecate, Srebrno jezero je odličan izbor. Iako veštačko, jedno je od najpopularnijih i najposećenijih jezera u Srbiji. To je nekadašnji rukavac reke Dunav, koji je zatvoren branama sa dve strane. Nalazi se u istočnom delu Srbije, u Braničevskom okrugu, blizu Velikog Gradišta. Dugačko je oko 14 km, a široko u proseku 300m.

Ako volite kampovanje, pecanje ili brčkanje na plaži, Srebrno jezero je pravi izbor za vas. Na jezeru postoji jedan hotel sa istoimenim nazivom, “Srebrno jezero”, nekoliko restorana i pansiona, a tu je i najveći srpski auto-kamp.

Postoji i turistički rezervat nazvan “Silver lake resort”, koji se prostire na 320 hektara, i posedije mnogo različitih sadržaja, poput kongresnih, rekreativnih i turističkih. Za jednodnevne izlete leti, u letnjoj sezoni postoji i akva park, koji nudi odličnu zabavu za celu porodicu.

A ako poželite da obiđete još neke od zanimljivih kulturno istorijskih spomenika, u blizini su i tvrđave Golubac i Ram, arheološki park Viminacijum, manastir Tumane, a nije daleko ni Đerdapska klisura i Lepenski vir. Naravno, bilo bi malo previše sva ta mesta obići u jednom danu, ali eto ideje za više izleta po Braničevskom okrugu, koji zaista ima mnogo toga da ponudi.

#Predlog br.2 - Carska bara

Ako volite pešačenje i boravak u prirodi, posmatranje ptica i uživanje u vožnji brodićem po specijalnom rezervatu prirode, a da pritom do njega ne putujete dugo, Carska bara, ili kako je Banaćani zovu – Banatski Amazon, je pravi izbor za vas. Nalazi se na oko sat vremena automobilom od Beograda ili Novog Sada, uz Zrenjaninski put.

Proteže se u obliku latiničnog slova S, i čini je korito Starog Begeja, Perleska bara, bara Tiganjica i Carska bara. Čak 250 vrsta retkih životinjskih i biljnih vrsta možete videti ovde, a u blizini je i etno selo Tiganjica sa odličnim restoranom u kome se možete odmoriti, predahnuti i ručati.

Vrlo blizu je i Kaštel Ečka, jedan od najlepših i najočuvanijih dvoraca u Vojvodini, sa predivnim i ogromnim parkom. U ovom dvorcu, nekada davno, odrzavali su se raskošni balovi. A na njegovom otvaranju, prisustvovao je i grof Esterhazi, a svirao veliki kompozitor i pijanista Franc List. I danas je prelepo mesto sa sobama za izdavanje, odličnim restoranom, velikom baštom i sadržajem za decu, tako da je pravi izbor za porodične izlete.

#Predlog br.3 - Nova banja Vrujci

A ako je sve što želite jednodnevno brčkanje u nekom od akva parkova Srbije, Nova banja Vrujci je pravi izbor za vas. Nalazi se na teritoriji opštine Mionica, na svega 92 km od Beograda. Ova banja poznata je po lekovitoj vodi i blatu, ali pored dela namenjenog lečenju, postji i jedan od najmodernijih akva parkova u Srbiji. Ovo je mesto za prave avanturiste, koji se ne boje brzine i visine, jer sadrži čak šest različitih tobogana.

Bazeni su smešteni na izvoru lekovite vode, tako da su protočni i voda u njima se promeni i do sedam puta dnevno. Tokom noći se prazne, tako da je voda u njima uvek sveža, a bazeni su toliki da čak i kada je najveća gužva, to ne deluje tako. Pravi je izbor za porodične jednodnevne izlete na kojima će svaki član porodice pronaći zabavu za sebe.

Postoje agencije koje se bave ovakvim vrstama izleta sa uključenim autobuskim prevozom. Ipak, zbog većeg komfora, mi bismo vam ipak preporučili da na ovakvo putovanje radije krenete automobilom, bilo sopstvenim, bilo iznajmljenim kod rent a car agencije kao što je Autorent.

I za kraj…

Srbija je prepuna najrazličitijih turističkih sadržaja kako za jednodnevne izlete, tako i za višednevna putovanja. Mnogi će se odlučiti da ove godine ne putuju na more, jer se zbog situacije sa koronavirusom ne osećaju dovoljno sigurno. Radije će otići na više ovakvih izleta po srpskim planinama, jezerima ili banjama. A i zašto ne, kad Srbija ima sve osim mora.

I kao što već rekosmo, ovakvo putovanje će vam proteći daleko prijatnije ako se do destinacije zaputite nekim od udobnih vozila rent a car agencije Autorent. Sve detalje vezane za iznajmljivanje vozila možete pogledati na našoj stranici, a za sve eventualne nedoumice, naše ljubazno osoblje stoji vam na usluzi.