Pozitivni i negativni uticaji slušanja muzike dok vozimo automobil

Pozitivni i negativni uticaji slušanja muzike dok vozimo automobil

Od prvog dostupnog radija za automobil koji se na tržištu pojavio sada već mnogo davne 1930. godine, pa do današnje digitalne revolucije i modernih audio uređaja pomoću kojih možemo strimovati radio stanice preko satelita i muziku direktno sa pametnih telefona prošao je dug period. Ali jedna stvar je ostala ista u svim vremenima i onim davnim i sadašnjim, a to je da su muzika i radio neizostavan deo svakodnevnog uživanja u vožnji. Prvi autoradio je koštao kao petina auta i tek poslednjih 15-ak godina se ne naplaćuje kao opcija već je podrazumevan deo standardne opreme. Dakle autoradio se podrazumeva u automobilu. 


Prvi evropski autoradio predstavila je kompanija Blaupunkt 1932. godine na autosalonu u Berlinu. Koštao je gotovo kao trećina vrednosti cene automobila, pa je proizveden u svega nekoliko stotina primeraka. Masovna popularizacija i proizvodnja radija u automobilima kreće od1952. godine kada Blaupunkt predstavlja prvi FM radio. Koliko god da je  tehnologija napredovala, i kvalitet zvuka i način slušanja muzike bio bolji ne može se izbeći pitanje koliko muzika utiče na bezbednu vožnju i ponašanje u saobraćaju?

Budite fokusirani na vožnju, a ne na muziku

Najbitnije, kada slušamo muziku dok vozimo je da budemo usredsređeni na put i dešavanja u saobraćaju, a ne pesmu. Muzika ima osnovnu funkciju da nam umanji sres, a ne da nas ometa i odvraća pažnju. Profesionalni vozači nejčešće u svojim vozilima slušaju radio, a mladog neiskusnog vozača prepoznaćete po glasnoj i agresivnoj muzici. Naravno ne generalizujemo, nego samo ukazujemo na negativne posledice koje idu uz nezrelost. Muziku u autu treba posmatrati samo kao sredstvo za umanjenje stresa i poboljšavanje koncentracije u vožnji, nikako kao nešto što bi moglo da ometa. Napravite neku svoju opuštajuću kompilaciju mirne i opuštajuće muzike. Klasična muzika jeste ocenjena kao najbezbednija, ali ne verujem da ima mnogo ljubitelja klasike na našim prostorima.


Dokazano je da ljudsko srce prati tempo muzike koju slušamo. Dakle ako slušamo brže pesme (na primer 120 bitova u minuti) to će uticati na  brži rad srca, pa će se javiti i želja da vozimo brže i agresivnije. Zato je stoji na mestu preporuka  da se tokom vožnje slušaju sporije kompozicije. To su one numere koje su u skladu sa optimalnim brojem otkucaja srca (60 do 80 bitova u minuti). Glasna muzika kao i uostalom svaka druga buka je definitivno ometajući faktor u saobraćaju.  Pre svega od te buke se neće čuti što je važno u okolini ili u radu motora pa će izostati adekvatna reakcija. Kroz mnogobrojna istraživanja i studije, ali i kroz praksu se  dokazuje da, bez obzira na vrstu muzike, glasna muzika  ometa vozača. Najčešće neće će doći do pravovremene reakcije. Pri jačini zvuka od 95 decibela vreme odlučivanja produžava za 20 odsto. Kada putujete na more ili vas čeka dugo poslovno putovanje, muzika vas može održati budnim i duže koncentrisanim. Putovanje bez muzike se može definisati kao naporno. Najvažnije je definitivno napraviti pravi izbor muzike.

Da li su propisane kazne za glasnu muziku iz automobila?

Uloga muzike je da umanji stres, učini atmosferu prijatnijom i pomogne da se koncentrišete u vožniji, a ne da vas ometa. Glasno slušanje muzike tokom vožnje u mnogim zemljama jeste prekršaj. U Velikoj Britaniji može se desiti da auto bude i oduzet ako saobraćajna policija utvrdi da glasna muzika izaziva opasnost. I kod nas se glasna muzika i svaka druga buka definiše kao ometajući faktor u saobraćaju. To se odnosi kako na muziku koja dolazi iz automobila u pokretu, tako i iz automobila koji je parkiran. Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima, članom 28 propisano je da vozač ne sme da koristi audio, odnosno video uređaje na način da ne čuje zvučne signale drugih učesnika u saobraćaju, niti da preduzima druge radnje koje ometaju njegovu pažnju pri upravljanju vozilom.


Bez obzira na zakon, svi smo svedoci da se nije tako retka pojava da je muzika u kolima glasna kao da je u toku žurka za 50 ljudi. Kod nas pre svega mnogi  vozača nisu ni informisani da je glasna muzika u automobilu kažnjiva i da postoji novčana kazna. Mada se može reći da je novčana kazna minimalna i trenutno je 3000 dinara. Kod mladih vozača česta je kombinacija glasna muzika, alkohol i bahata vožnja. Uloga muzike u kolima je da opusti, odnosno slušanje muzike tokom vožnje je način da se stvori prijatnija atmosfera. Nikako ne sme uticati na koncentraciju. Budite u svakom momentu vožnje usredsredjeni  na put, a ne na muziku. 

Bezbedan i srećan put želi Vam Autorent rent a car!