Program lojalnosti u rent a car agencijama

Program lojalnosti u rent a car agencijama

Program lojalnosti klijenata, poznat i kao program nagrada, predstavlja postupak u kome se nagrađuju klijenti kada ponovo kupuju od nekog preduzeća. Često klijenti dobijaju besplatne artikle kao nagrade posle određenog broja kupovina ili popuste za određene artikle.  
Programi lojalnosti klijenata su nastali još u 17. veku. Tada su kupci dobijali bakarne novčiće za svaku posetu, a ti novčići su kasnije mogli da se menjaju za besplatne artikle.  
Krajem 20. veka je pokrenut jedan od najpoznatijih vrsta programa nagrada – program za stalne putnike. Popularnost ovog programa je doveo do kartica lojalnosti i mobilnih aplikacija kakve vidimo danas. 
U moderno doba e-trgovine i digitalnog plaćanja, programi nagrada su rašireniji nego ikada. Svi smo svedoci reklamnih kampanja za različite programe lojalnosti
Svaka firma, manja ili veća teži ka tome da ostvari siguran i utaban put ka uspešnom poslovanju, što podrazumeva stalno preispitivanje tržišta, analize i konstantno podizanje lestvice na viši nivo.

Danas, kada je konkurencija ogromna, na tržištu robe i usluga je važno zadržati kupca, odnosno klijenta. Održavanje srećnog kupca osigurava kontinuitet poslovanja i dodatno privlači nove kupce. 
Dovođenje novog kupca je vrlo težak zadatak u svakoj  industriji, ali mnogo je teži u uslužnim delatnostima naći i zadržati klijenta.


Zato je naša rent a car agencija ponudila program lojalnosti koji obuhvata razne pogodnosti kao što su : 

  • popust na cenu
  • besplatne dodatne usluge i oprema 
  • VIP status

U čemu se sastoji naš program lojalnosti?

Koristite pogodnosti programa lojalnosti tako što ćete popuniti upitnik i odštampati svoju klub karticu. Naravno, postoji mogućnost i da preuzmete elektronsku karticu na mobilni telefon.
Dajemo popust na svaki najam-5% prilikom preuzimanja vozila, popust za preporuku-10% za Vas i -10% za Vašeg prijatelja ili kompaniju kome ste nas preporučili.
Možete poslati neograničen broj preporuka – za svaki realizovan najam, dobijate jednokratan popust.
U program je uključena i besplatna viša grupa vozila posle 5-og najma, trajno besplatna dostava na adresu posle 5-og najma, trajno besplatno gorivo posle svakog 10-og i mnoge druge pogodnosti najma.

Koliko je program lojalnosti bitan za uspešno poslovanje?

U 21. veku možemo slobodno reći da su potrošački programi lojalnosti jedna od najjačih formi marketinga. 
Često se pojmovi program lojalnosti i programi nagrada izjednačavaju, zapravo ovde se podrazumeva da svaki stalni klijent bude nagrađen kada ponovi kupovinu ili koristi uslugu.  Ako pitate mušterije zašto su verni nekoj kompaniji, prodavnici, brendu, agenciji i sl.reći će da je to zbog cene i kvaliteta proizvoda ili usluga.
Klijenti koji koriste program lojalnosti stiču utisak da su deo kompanije, da se ceni njihova odanost i imaju utisak persononalizovanog odnosa. Niko ne voli hladan i pomalo dosadan korporativni marketing. 
Sve ove navedene pogodnosti čine se kao dobar razlog za korišćenje programa lojalnosti, pogotovo ako ste stalni klijent i usluge iznajmljivanja vozila su vam često potrebne.

program lojalnosti

Da li su svi programi lojalnosti uspešni u poslovanju?

Ako govorimo uopšteno o programima lojalnosti, nisu svi oni uvek uspešni i  ne postoji garancija da će uroditi uvek plodom. Prelomni trenutak je kažu famozna treća kupovina. Od nje zavisi da li će klijenat ostati i postati "lojalan". U SAD čak 90% kompanija ima neki loyalty program, 77% potrošača se priključuje nekom programu, ali od toga oko 50% ostaje aktivno.
Postoji nekoliko prednosti za malo preduzeće koje ima program lojalnosti. Programi lojalnosti unapređuju zadržavanje klijenata – aktivnosti usmerene na nagrade ili važni popusti na artikle omogućavaju da se klijenti neprestano vraćaju.  Dokazano je i da  klijenti koji učestvuju u ovim programima troše više od onih koji ne učestvuju. Često programi nagrada lojalnosti prikupljaju neki oblik podataka klijenta, a oni mogu da obuhvataju lične podatke i da prate ponašanje klijenta.  
Broj preporuka klijenata takođe raste zahvaljujući ovim programima. Članovi programa nagrada češće daju preporuku za malo preduzeće prijateljima i članovima porodice, a klijenti kojima su preporuku dali članovi programa, imaju višu stopu zadržavanja.  


Građenje lojalnosti je jedan dugoročan plan i mora da se precizno postavi i definiše, fokus je uvek na potrošaču i kako mu prići i iskoristiti sve raspoložive kanale komunikacije :

  • prodajni objekti,
  • sms poruke,
  • e-mail, 
  • mobilne aplikacije, 
  • društvene mreže

Svet se razvija brzo i svakodnevno da ne kažemo iz minuta u minut se menja, ono što je bilo aktuelno pre par godina u marketingu sada je prevaziđeno. Danas je izgleda adut u poslovanju upravo dobro osmisliti i dizajnirati program lojalnosti.  Isprobajte naš program lojalnosti i uverite se u sve pogodnosti koje on pruža.