Razlozi za iznajmljivanje kamioneta

Razlozi za iznajmljivanje kamioneta

 

Kamioneti ili pikapi su laki kamioni koji imaju zatvorenu kabinu sa jednim ili dva reda sedišta za putnike, kao i otvoreni teretni prostor sa niskim stranama.

Mogu da se koriste za prevoz putnika, za transport stvari i za vuču pomoću ukoliko imaju kuku.

Uglavnom, imaju velike gabarite, snažne motore, visoko rastojanje između osovina do tla (klirens), dobru i možda malo tvrđu amortizaciju, dosta prostora za stvari u teretnom prostoru i solidnu nosivost. Moderni kamioneti su veoma luksuzna vozila, sa veoma udobnom kabinom, servo upravljačem, ABS kočenjem, vazdjušnim jastucima, klima uređajima, stereo sistemima, GPS navigacijom i ostalom dopunskom orpemom koju imaju i ostali modeli.

Nedostaci su im velika potrošnja goriva i veoma skupa cena. Ali, ukoliko vam je kamionet potreban ili jednostavno želite da se provozate s njim, umesto da ga kupite možete da ga iznajmite u rent a car agenciji.

 

Kada ja pametno iznajmiti kamionet?

Ima nekoliko razloga kada je praktično da se koristi kamionet. Da pogledamo nekoliko najčešćih:

 

Za selidbe

Ako se selite u novi stan, biće vam potrebno transportno sredstvo za stvari. Možete da iznajmite kamion ili kombi, ali u ponekad je kamionet najbolja opcija.

Od kamiona je jeftiniji, lakše ga je voziti, bolje prolazi kroz uske i strme ulice, a u njegovoj prikolici, naravno ako dobro ređate stvari, može mnogo toga da stane. Nema potrebe angažovati i plaćati ogroman kamion ili kombi vozilo, ako stvari mogu da stanu i u manji (a ipak dovoljno veliki) prostor kamioneta. Ako pada kiša, sneg ili su najavljene vremenske nepogode, prikolicu možete da prekrijete ceradom.

 

Kupovina nameštaja

Delovi nameštaja znaju da budu vrlo teški i kabasti. Kada kupujete nameštaj, morate da razmišljate i o tome kako da ga prenesete kući. To može da organizuje firma od koje ste kupili nameštaj, a može i da angažujete privatnog autoprevoznika. Prevozom nameštaja danas se sve više bave i agencije za selidbe.

Ali, najbolje je da stvari preuzmete u svoje ruke. Iznajmite kamionet, sami prebacite svoj novi ormar, krevet, dušeke, stolove i stolice, vitrine, itd. Biće vam i jefitnijie i manje ćete da čekate na isporuku.

 

Renoviranja i ostali radovi u i oko kuće

Kamioneti su omiljeni kod majstora i građevinskih radnika. Prilikom radova potrebno je često donositi neophodne materijale i alate. Pesak, malter, krovne konstrukcije, mešalica za beton, mašina za poliranje podova, itd., u kamionet sve lepo stane.

Ako vam zafali nekoliko vreća cementa, ulazna vrata ili kotur električnog kabla, možete angažovati prevoznika, ali on može dosta da vas košta. A pitanje je i da li će hteti da gubi unosnu turu kako bi vama pomogao.

Rešenje je: iznajmite kamionet i sami krenite u nabavku. 

Sa njim možete da prevezete vreće šuta i raznih otpadaka kako bi ih odvezli na deponiju. Ko je renovirao stan u Beogradu, dobro zna koliko odvoženje građevinskog šuta može da bude komplikovano.

Ako pravite ogradu, možete da na iznajmljeni kamionet natovarite kamen, gvožđe ili drvene letve.

Kamioneti su vrlo zgodni i za transport parkovskog drveća, cveća, manje ili veče saksije, vreća zemlje, šljunka, ukrasnog kamena, behatona i svega ostalog što je potrebno za održavanje travnjaka i bašta.

Kamioneti su popularni i kod poljoprivrednika – u njemu mogu da utovare sve što im je potrebno za obrađivanje svojih njiva, od ašova i grabulja, semena, đubriva do motokultivatora; a mogu i da transportuju svoj rod do pijace ili otkupnog centra.

 

Odlazak u šumu i planinu

Ukoliko vam treba malo drveta iz vaše šume, nekoliko kanti sira iz udaljenog planinskog katuna, preko leta skupljate čaj na obroncima planine, odazite u posetu rodbini na selu i sl., preporučujemo vam da iznajmite kamionet.

Verovatno će granje i grmlje da ogrebe karoseriju, zato od rent a car agencije tražite manje “fensi” model. I pogledajte koje osiguranje pokriva ogrebotine.

 

Bacanje starih stvari

Ako su vam podrum, garaža i ostale prostorije puni nepotrebnih stvari, iznajmite kamionet i odvezite ih na deponiju ili u reciklažni centar.

Ako imate malo vozilo, biće vam teško da natovarite sav nakupljeni, kabasti, teški i nepotreban nameštaj, staru mašinu za pranje i ostalu belu tehniku, staru odeću i obuću, pocepane dušeke, itd,. Bolja opcija je da iznajmite kamionet na dan ili dva i završite posao.

Ukoliko prodajete te stvari na internetu, možete povećati verovatnoću da ćete ih dobro prodati ako ponudite sopstveni prevoz.

 

Organizovanje velikih okupljanja

Iznajmljivanje kamioneta je odlično ako organizujete neku svečanost, venčanje, proslavu rođendana, slave, punoletstva, i planirate da okupite mnogo ljudi.

Sve te ljude treba da ugostite, da poslužite dosta hrane i pića, potrebne su vam stolice i stolovi, oprema za roštilj, dečiji pokloni, igračke, možda i manji bazen, itd. U prikolicu i kabinu kamioneta može da stavite sve te stvari, i još da ostane mesta za svatove.

 

Potrebano je vozilo za vuču

Kamioneti su snažni, ako treba da vučete pokvareni auto, čamac ili kamper prikolicu, slobodno možete da se pouzdate u njih. Osim toga, u teretnom delu možete da smestite vesla, vanbrodski motor i ostalu opremu.

Treba samo da pazite na maksimalnu težinu vuče koja zavisi od vozila. Ako iznajmite preslab model, imaćete problema sa snagom.

 

I na kraju...

Ovo su samo nekoliko razloga za iznajmljivanje kamioneta. Ova izuzetno pouzdana, robusna i praktična vozila dobijaju sve više pristalica. Postoje vozači koji će iznamiti neki model kamioneta samo da bi uživao u zvuku njegovog snažnog motora.

Probajte i vi ponekad.